De beste trucjes voor summer proof hair

Met deze tips voorkom je een bos stro op je hoofd deze zomer!

Haarsalon The Color weet alles over perfect gekleurd, geknipt en verzorgd haar. Ze weten ook heel goed hoe je voorkomt dat je haar tijdens de zomermaanden in een bos stro verandert. Ze delen een aantal tips waarmee je mooi summer proof hair kunt creëren waar de echte pro’s bij zweren.

Get your SPF on

Niet alleen je huid, maar ook je haar heeft SPF nodig. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze producten op de markt die ervoor zorgen dat jij aan het eind van de zomer niet met een droog bosje zit. Kies liever voor een leave-in spray dan voor alleen een shampoo met uv protection – deze laatste laat maar weinig bescherming achter wanneer je hem uitspoelt. Producten zoals de Matrix Biolage Sunsorials Protective Hair Oil spray (te koop in The Color salons) breng je net als ‘normale’ zonnebrandcrème aan voordat je de zon in gaat. Let er altijd op dat de haarproducten die je gebruikt op zonnige dagen geen alcohol bevatten, dit zal je haar nog meer uitdrogen.

Dress(ing) yourself

Sladressing voor in je haar? Zeker weten! Door je haar te wassen met appelazijn houd je de pH-waarde van je hoofdhuid op pijl. Dit helpt bij het versterken van de haarwortels, wat vervolgens weer zorgt voor snellere haargroei. Vooral heel handig als je dode punten na de zomer iets langer zijn dan normaal, maar je niet meteen de helft van je haar wil afknippen.

Voorzorgsmaatregelen

Voorkomen is beter dan genezen, toch? In plaats van haar dat al beschadigd is te moeten verzorgen, kun je jouw lokken beter beschermen vóór het kwaad geschied is. Door je haar nat te maken voor je het zwembad ingaat zorg je ervoor dat je haar minder chloor opneemt, want van chloor wordt je haar – je raadt het al – groen. Vooral blondines, toch al een risicogroep in de zomer, doen er verstandig aan dit advies echt op te volgen. In plaats van water kun je voor het zwemmen een haarolie of een haarproduct dat rijk is aan siliconen gebruiken. Het is echter wel de vraag hoe blij de andere zwembadgasten daarmee zijn.

Eerste hulp 

Tóch groen uitgeslagen lokken? Da’s niet zo fraai. Dan is het nu zaak om daar zo snel mogelijk vanaf te komen. Dat doe je met een vitamine C-spray. Vitamine C neutraliseert chloor en is daarmee de ideale redding voor groen haar. Voor je het weet is je haar weer cool as a cucumber. Maar dan dus niet groen. Zo heb je voor je het weet weer summer proof hair!

Goed geolied

Zeezout in je haar is heerlijk als je voor de geliefde beach look gaat, maar op een gegeven moment ben je er ook wel weer een beetje klaar mee. Zeker als je het stugge gevoel niet meer uit je haar krijgt door het te wassen en je lokken ook vlak na een douchebeurt behoorlijk crispy aanvoelen. De snelste manier om zo’n droge warboel terug te toveren naar zachte, glanzende lokken is met een voedende olie.

Hittevrij

Je haar doorstaat gedurende de dag al genoeg hitte zonder dat je er ook nog gloeiend hete tools op loslaat. Toch föhnen of stijlen? Gebruik dan altijd een hittebeschermende spray of balsem, bijvoorbeeld de Biolage R.A.W. Color Care Heat Styling Primer

Hoofdzaken

Vaak zijn we zo erg met de gezondheid van ons haar bezig, dat we vergeten waar dat haar eigenlijk vandaan komt. En net als je haar, heeft ook je hoofdhuid flink wat te verduren in de zomer. Helemaal niet zo’n gek idee om je hoofdhuid iets meer aandacht te geven dus. 

subtiele ombre cover
tagged in thecolor, zomer
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites