Daily Routine met: Susanne Willekes

'Eerst een cappuccino en dan begint mijn dag!'

Hoe doen die andere moeders dat toch?! Vraag jij je dat ook wel eens af nadat je je door de dag heen hebt gestruggeld? Nou, zo dus!

Deze keer Susanne Willekes over haar dagelijkse routine. Susanne is moeder van Viggo (10), Sofia (7) en Bodhi (3). Ze heeft haar eigen bedrijf als slaapcoach voor The Sleepagency en ze woont met haar man Giscard in Amsterdam.

Opstaan: 07:30 uur. Soms moet ik de kinderen wakker maken en soms zijn ze uit zichzelf al wakker.

Ontbijt: Eerst een cappuccino! En daarna ontbijt ik graag met yoghurt met fruit en granola of een plak bananenbrood. De kinderen eten meestal ook yoghurt en mijn zoontje Viggo eet graag een tosti als ontbijt.

https://www.instagram.com/p/BkHejRRAbc4/

Kleding de avond van te voren klaarleggen: Nee. Moet ik eigenlijk wel.

Zelf kleding uitkiezen: Ja en nee. Mijn oudste van 10 wil eigenlijk alleen maar joggingbroeken aan maar soms vind ik dat ie weer eens een jeans aan moet trekken met gewoon een trui dus dan zeg ik dat.

TV in de ochtend: Eigenlijk niet. Want als ze tv zitten te kijken dan luisteren ze dus gewoon niet. Viggo mag soms ‘s ochtends wel heel even op de iPad.

Lunchtrommel school: Als snack stukjes paprika en wortel. Omdat ze ‘s ochtends thuis al fruit eten, geef ik naar school groente mee. En dan als lunch spelt- of maisboterhammen met een mix van zoet en hartig. Dus op de ene bijvoorbeeld biologische kipfilet en op de andere lactosevrije chocopasta. Mijn dochter heeft een lactose-intolerantie vandaar. Mijn zoon neemt wel eens een tosti mee naar school. Ja, die is dan dus inmiddels koud maar dat maakt hem niet uit!

Hoe laat de deur uit: 08:30 uur, de kinderen moeten om 08:40 uur in de klas zitten en school is heel dichtbij. Mijn jongste gaat naar de voorschool. Ik ga daarna door naar mijn kantoor thuis om te werken en mijn man gaat ook aan het werk. Twee keer per week ga ik ‘s ochtends eerst sporten voordat ik aan het werk ga.

Thuis: De kinderen zijn na school thuis met de oppas, ik zorg er altijd voor dat ik om 18:00 uur klaar ben met werken en Giscard meestal om 19:00 uur.

Boodschappen halen of bezorgen: Ik doe altijd een keer in de week op zaterdag een rondje over de biologische Zuidermarkt. En dan daarna altijd nog even de supermarkt voor de rest van de boodschappen.

Bedtijd kids: Het hangt er een beetje vanaf of de kinderen ‘s avonds nog moeten douchen want dan duurt het bedritueel natuurlijk wat langer. Maar meestal is het tandenpoetsen, handen wassen en nog even lezen. Bodhi, de jongste, ligt er altijd om 19:15 uur in en slaapt dan om 19:30 uur. Sofia om 20:30 uur en Viggo de oudste slaapt om 21:00 uur.

Bedtijd voor jou: 8 uur slaap is voor mij het beste dus ik probeer er meestal om 23:00 uur in te liggen.

Toprecept: Een kippetje van de slager voor in de oven en daarbij dan gewokte broccoli. Vinden de kinderen heerlijk en het is zo lekker makkelijk, echt ideaal vind ik dat!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites