Mattel introduceert gender- neutrale poppenlijn

Met deze poppen kunnen kinderen spelen zonder vaste regels en stereotypen.

Een primeur in speelgoedland: Mattel introduceert een poppenlijn met gender-neutrale poppen. Het Amerikaanse merk, waar ook Fisher-Price en Barbie onder vallen, vond het tijd voor speelgoed dat los staat van bepaalde stereotypen.

Geen labels

De poppenlijn Creatable World is bedacht om kinderen te laten spelen zonder labels of regels. In elke doos zit een pop met jurken, broeken, kort haar, lang haar; alles om de pop aan te kleden zonder dat het persé een jongen of meisje is. Een jongen met een jurk of een rok aan? Prima! Een meisje met super kort haar? Geen probleem! Er is een ruime keuze aan kleding, accessoires en haarstijlen. Zo kan een kind zelf zijn creativiteit kwijt en bepalen wat hij of zij het leukste vindt staan.

The making off

Mattel werkte tijdens de productie samen met een team van ouders, artsen en experts. Natuurlijk is de poppenlijn eerst getest door de kinderen zelf –het speelgoed is tenslotte voor hen gemaakt! En dat viel goed in de smaak.

De set

De lijn bestaat uit 6 verschillende set’s die allemaal verkrijgbaar zijn in verschillende huidskleuren. Elke set bestaat uit een pop, twee verschillende kapsels en eindeloos veel mogelijkheden om te stylen. De prijs per set is 36,99 en je kunt ze bestellen bij Bol.com.

https://www.instagram.com/p/B20iYABHcIT/

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites