De kinderwagencheck: waar let je op?

En is die wagen ook een beetje knap?!

Het is niet zo gek als je door de bomen het bos niet meer ziet in kinderwagenland. Maar geen paniek help is on the way! Lees onze checklist voor het aanschaffen van een kinderwagen en je weet beter wat belangrijk is voor jouw situatie zodat je makkelijker kan kiezen.

Intensief gebruik

Tenzij je je baby liever draagt in een draagzak maar anders gebruik je een kinderwagen heel erg veel. Dus is het belangrijk dat ie een beetje lekker rijdt én dat jijzelf en je partner er op een fijne manier achter kunnen lopen. Je moet dus letten op de hoogte van de duwstang van de wagen, die moet niet te hoog zijn maar ook niet te laag.

Hoe woon je?

Als je op een bovenverdieping woont, is het handig als je zonder al te veel handelingen de wagen makkelijk in en uit elkaar kunt klappen. Ook is het makkelijk als hij niet te zwaar is (mocht je hem naar boven moeten tillen). En als je klein woont moet je er rekening mee houden dat zo’n wagen best wel een sta in de weg kan zijn. Wellicht is het dan handiger om een compacte wagen te kopen.

Waar wandel je heen?

Woon je in de stad en ga je dus vooral in de stad wandelen met de kinderwagen, dan is een wagen met foam- of schuimbanden prima. Kijk even of de wagen zwenkwieltjes heeft want dat is makkelijk als je steeds stoep of en stoep af moet. Loop jij minder vaak in een stad maar juist meer in bijvoorbeeld het bos? Dan is een wagen met luchtbanden wellicht handiger omdat je daardoor oneffenheden in het wegdek minder voelt. Het hobbelt zeg maar minder.

Proefritje

In een beetje grote babyzaak kun je met de kinderwagens die daar staan een proefritje maken. Dan kun je meteen voelen hoe hij loopt, hoe laag de kinderwagenbak is en niet onbelangrijk, de kleur van de bekleding bekijken. Want alles leuk en wel je wil er natuurlijk ook een beetje knap bijlopen met je nieuwe baby.


Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites