Waarom etherische olie misschien ook iets voor jou is

Soms helpt etherische olie om kinderen beter te laten slapen!

‘Etherische olie’, dat klinkt hartstikke oubollig en oninteressant. Vonden wij ook. Totdat we ontdekten dat steeds meer mensen om ons heen olie gebruiken in hun dagelijkse leven. En ze daar profijt van zeggen te hebben. Ze slapen bijvoorbeeld beter. Of hun kinderen slapen er beter door. Kijk dat triggerde ons meteen! Want kinderen die beter slapen klinkt ons als muziek in de oren. Tijd dus om uit te zoeken wat het nou precies is!

Wat is het

Etherische oliën worden al duizenden jaren gebruikt voor cosmetische doeleinden. Een etherische olie is een olie die snel verdampt in de lucht, daardoor is de geur ervan goed te ruiken. De olie wordt gewonnen uit plantaardig materiaal, dus bijvoorbeeld uit hout, vruchten, bloemblaadjes enz.

Gebruik

Je kunt de etherische olie gebruiken als geurstof zodat je kamer lekker gaat ruiken. Of juist om vieze luchtjes te verdrijven. Je kunt het ook gebruiken als een soort geneesmiddel, sommige olie heeft bijvoorbeeld een opwekkende uitwerking op je gemoedstoestand. Door de geur van de olie kun je je dus fijner en meer ontspannen voelen. Er bestaan ook supplementen waar etherische olie aan zijn toegevoegd. Die supplementen kunnen bijvoorbeeld de balans herstellen als je je futloos voelt doordat je te weinig beweegt en je energieniveau laag is.

Soorten

De bekendste soorten etherische olie zijn sinaasappel, citroen, eucalyptus, lavendel, Tea tree en pepermunt. Je kunt een olie bijvoorbeeld toevoegen aan douchegel voor de geur of voor een zachtere huid. Ook zijn er mensen die lavendel op hun kussen sprayen voor een betere nachtrust. Er bestaan ook diffusers waar je de olie in giet en die je in de slaapkamer zet voor een een ontspannende geur. Dat kun je bijvoorbeeld ook in de kinderkamer doen.

Waar koop je het

Er zijn allerlei webshopsen siteswaar je de flesjes met etherische olie los kunt kopen. Je kan er vervolgens zelf een mix van maken die jij fijn vindt. Als je meer van het gemak bent, koop je een kant en klaar product. Wij zijn nog niet helemaal om, maar een keertje proberen kan geen kwaad, toch?

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites