Let’s Go: Museum Voorlinden

Een museum dat óók leuk is voor je kinderen.

Zoek je een uitje dat je ook nog eens cultureel kunt verantwoorden? Voorlinden in Wassenaar it is. Het museum is best wel kidsproof want veel van de kunstwerken die er staan spreken heel erg tot de verbeelding of je kunt er bijvoorbeeld doorheen lopen. Het blijft natuurlijk wel een museum en geen speeltuin dus zorg ervoor dat je kinderen zich een beetje kunnen gedragen of laat anders de kleinste of grootste druktemakers bij opa en oma thuis.

Reuzen

Een van de werken die kinderen zal fascineren is ‘Couple under an Umbrella’, van Ron Mueck. Het is een man en een vrouw onder een parasol, ze lijken zo levensecht alsof ze van vlees en bloed zijn. Ze zijn super groot. Reken maar dat je kind daar vol bewondering naar zal staren.

Mini lift

Een ander gaaf kunstwerk is de ‘mini lift’ van Maurizio Cattelan. Helemaal onderaan de muur is een piepklein liftje gemaakt dat compleet met geluid af en toe opengaat en weer dicht. De fantasie van kinderen maar ook van jezelf slaat ervan op hol want wie gebruikt die lift, zijn het muisjes of Playmobil poppetjes? En beter nog, waar gaat die lift heen…?

https://www.instagram.com/p/Bwkar3AFWoI/

Lekker zwemmen

Je kan het museum niet verlaten zonder een plons in het zwembad. ‘Swimming Pool’ van Leandro Erlich is bij uitstek geschikt voor kleine kinderen zonder zwemdiploma want (anders dan je denkt als je het van boven bekijkt) er zit geen water in. Je kunt boven aan de rand van het zwembad blijven staan, of naar beneden en erin gaan. De zwembadtrap leent zich perfect voor een foto met het hele gezin. Denk trouwens niet dat je de enige bent met zo’n foto op je Instagram.Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites