Zo wordt vliegen met een baby easy!

Een stappenplan om huilbuien tijden de vlucht te voorkomen.

Vakantie is heerlijk en de gedachte dat we binnenkort op het strand liggen in een warm land maakt ons ontzettend blij. Maar vliegen met jonge kinderen en dan expliciet een baby kan soms best een uitdaging zijn. No stress mama! Want hieronder hebben we wat tips op een rij gezet zodat je huilbuien tijdens de vlucht zoveel mogelijk kunt voorkomen. Let the holiday begin!

Geen stress

We gaan er voor het gemak even vanuit dat je binnen Europa op vakantie gaat en dus een paar uur in een vliegtuig zult doorbrengen. Ga je intercontinentaal vliegen dan is dat natuurlijk een heel ander verhaal en heb je wellicht te maken met een nachtvlucht. Daarover in een ander blog binnenkort meer. Het is in eerste instantie belangrijk dat je niet gaat lopen stressen. Want een baby voelt dit natuurlijk feilloos aan en reageert hier meteen op. Zorg er dus voor dat je koffer ruim op tijd is ingepakt, dat je al je handbagegespulletjes bij elkaar hebt en dat het dus geen last minute stressen wordt.

Buggy of draagzak

Omdat de afstanden op vliegvelden soms best groot zijn, is het handig om een buggy of draagzak mee te nemen. Check de buggy niet in maar neem hem mee tot het vliegtuig. Daar klap je hem in en leg je hem op de aangewezen plek. Bij aankomst krijg je hem meestal direct weer terug of hij ligt in de buurt van de bagageband. De draagzak is ideaal om te gebruiken in het vliegtuig, met een beetje mazzel valt je kindje er in in slaap.

Handbagage is key

Handbagage was nog nooit zo belangrijk als in deze fase van je leven. Je stopt er in: een reserve kledingsetje voor je baby, want stel dat ie zichzelf onder poept en je hebt niks extra’s bij je: dat wil je niet. Als je flesvoeding geeft neem je een flesje mee, water, kunstvoeding (en dan dus genoeg voor het stijgen en dalen), grote hydrofiel, eventueel speentje en wat te spelen, zoals een boekje of knuffel. Voor oudere kindjes is het handig om bijvoorbeeld een luisterboek met koptelefoon mee te nemen, een iPad, klei, en een doeboek met een pen. Ook kan daarnaast een ingepakt klein cadeautje een uitkomst zijn om ze bezig te houden.

Oortjes

Tijdens het stijgen en dalen verandert de luchtdruk in de cabine. Dat is een gek gevoel, als volwassenen weten we dat we een paar keer moeten slikken en dan ploppen je oren weer open. Kleine en grote kinderen geef je om die reden tijdens het stijgen en dalen iets om op te kauwen of te drinken. Denk: een lolly, een appel, een liga of kauwgum. En baby’s geef je op die momenten het beste borstvoeding of een flesje. Dat flesje kun je bij het instappen aan de stewardess geven, zij kan het water opwarmen en dan doe jij er daarna zelf het melkpoeder bij. Zodra het toestel gaat opstijgen (maak niet de fout dat al tijdens het taxie-en te doen want dan is die fles straks goed en wel leeg nog voordat je in de lucht zit), geef je je baby het flesje. Of dus de borst. Dikke kans dat hij of zij daarna in slaap valt. Score!

Rondlopen

Kijk ieder kind is anders maar als het even kan is het wellicht handig om meteen aan te leren dat rondlopen in een vliegtuig niet de bedoeling is. Met andere woorden, hou je kindje zo lang mogelijk op schoot of in z’n stoel en speel spelletjes, leidt hem of haar af met de iPad, een boekje, een knuffel, wat te eten, enz. Misschien dat je af en toe een rondje moet lopen met je baby, maar zo lang het daarbij blijft hoeft niemand daar last van te hebben.

Touchdown

Als jullie de bestemming naderen dan kun je opnieuw borstvoeding geven of een flesje maken. Het is voor een keer echt niet zo erg als er wat korter tijd zit tussen de twee voedingen. Als het je kindje helpt op dat moment om te ontspannen dan is dat gewoon hartstikke fijn: voor jou, je baby EN je medepassagiers niet te vergeten. Fijne vakantie!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites