Overlevingstactieken na een korte nacht

Met deze tips sleep je jezelf de dag door!

Dat baby’s en kleine kinderen geen nachten maken van 12 aaneengesloten uur, dat weten we nu wel. Maar wat te doen na weer zo’n nacht met weinig slaap, hoe sleep je jezelf de dag door? Iemand koffie?

Naar buiten, vlug!

Buitenlucht doet wonderen. Leg je kind in de kinderwagen, zet hem of haar in de buggy of hang je mini in de draagzak en wandelen maar. Natuurlijk, we begrijpen dat beweging wel het laatste is waar je aan moet denken als je moe bent, maar juist die beweging zorgt ervoor dat je weer een beetje energie krijgt. Al na een paar passen buiten zul je je beter voelen. Echt waar!

Koffie

Lekker die latte erin, dan ben je in ieder geval meer mens. Cafeïne kan je zeker helpen als je moe bent na een korte nacht, maar zoals met alles, doe het met mate. Met twee koffies behaal je namelijk al ongeveer de maximale alertheid die je kunt bereiken met cafeïne. Dus veel meer koffie drinken op een dag dan die twee kopjes heeft eigenlijk geen zin. Lekker is het natuurlijk wel!

Vermijd suiker

Als je moe bent heb je wellicht sneller zin in suiker. Het helpt je voor eventjes uit je dip om je daarna de afgrond in te gooien. Beter laat je de suiker dus staan, hoe moeilijk dat ook kan zijn. Kies eitwitrijke voeding zoals Griekse yoghurt, eitjes en kip. Eet daarnaast ook lekker veel groenten. Het is echt beter om je lichaam te voeden met gezond voedsel in plaats van chips en M&M’s.

Sharing is caring

Spreek met je vriendin af in de speeltuin, bij haar thuis of in een koffietentje. Want samen zo’n brakke dag doorbrengen is beter dan alleen. En is zij niet vermoeid door een wakkere baby of peuter dan is ze het misschien doordat ze een nachtje heeft doorgehaald in de kroeg. Weet jij nog hoe dat was in je vorige leven? Kan ze je mooi bijpraten over alle avonturen die ze heeft beleefd.

Psychisch spelletje

Als je deze dag op het werk door moet brengen dan is afspreken met vriendinnen die je er doorheen kunnen slepen er niet bij. Maar je hebt vast wel een collega waar je in ieder geval even tegen aan kunt zeuren en die een peptalk voor je heeft . Bedenk je dat de ochtenden vaak het zwaarste zijn. Dus als de middag eenmaal nadert, ben je al bijna over de helft. Plan zelf iets leuks in het vooruitzicht voor de avond, bijvoorbeeld je lievelingsserie op Netflix. Dan heb je iets om je op te verheugen.

Middagdutje

Ben je wel thuis vandaag en is het tijd voor een middagslaapje van je kind, slaap dan lekker even mee. Dus ga voor deze keer geen was op staan hangen, het keukenblad poetsen of de planten uitgebreid verpotten. Maar kruip in je bed, zet je wekker op een uur later en kom tot rust mama!

Go with the flow

We hebben het al vaker gezegd maar ook voor een dag als deze geldt: go with the flow. Je er tegen verzetten kost veel meer energie. En die energie is er nu even niet. Dit soort dagen gaan ook echt weer voorbij en tot die tijd kun je je er maar beter aan over geven. En vanavond lekker vroeg naar bed en wie weet heb je een betere nacht. Wie weet ook niet, maar ooit worden de nachten wel beter. Beloofd!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites