Zo kleed je je baby bij 25 graden of meer

Zo heeft je baby het niet te warm!

De eerste warme zomerdagen zijn inmiddels gepasseerd. Heerlijk! Alleen wát trek je je baby aan bij die zomerse temperaturen? Deze tips helpen je een handje op weg!

Leeftijd

Wat je een baby aantrekt ligt erg aan de leeftijd van de baby. Een pasgeboren baby kan zichzelf namelijk nog niet goed warm houden. In de eerste paar weken is het dus noodzakelijk om je kleintje goed warm te houden, zo ontstaat er een goede overgang tussen mama’s warme buik en de koude buitenwereld. Ook met warme dagen kun je je kleintje dus een romper met lange mouwen aantrekken. En soms zelfs ook een mutsje. Als je hierover twijfelt, overleg dan altijd met je kraamhulp! Die weet precies hoe of wat!

Weinig laagjes

Probeer bij warme dagen zo min mogelijk laagjes aan te trekken. Kies alleen voor een rompertje. Met eventueel een klein luchtig laagje – denk aan een kort vestje. En als het zoals nu het geval is, echt boven de 25 graden wordt, dan is alleen een rompertje genoeg en soms zelfs alleen een luiertje. De vuistregel voor de zomer is: trek je baby hetzelfde aantal laagjes aan als jezelf plus nog een extra laagje. En bij twijfel: raadpleeg je kraamhulp of consultatiebureau!

Bescherming

Tijdens die warme dagen is extra bescherming heel erg belangrijk. Trek daarom kleding aan die het huidje zo veel mogelijk bedekt. Kies voor katoen in plaats van synthetische stoffen, omdat katoen meer zweet opneemt. Verder kun je het best ook nog een zonnehoedje of petje opdoen ter bescherming. Je kunt checken of je kindje het koud of warm heeft. Dit kan via het voetje of het nekje. Als die koud aanvoelt kun je beter een extra laagje aantrekken

Slaapkamer

De ideale temperatuur op de slaapkamer van je kindje is tussen de 16 en 18 graden. Dat is in de zomer soms niet haalbaar, probeer dan je babykamer zo koel mogelijk te houden. Je kunt je baby in de zomer het beste een luchtige pyjama met romper aandoen of alleen een romper. Als het niet te warm is gebruik je een zomerslaapzak. Is het daar wel te warm voor? Gebruik dan katoenen lakens.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites