Het gedoe dat een samengesteld gezin heet

Deze irritante situaties herken je vast en zeker!

Ieder huisje heeft zijn kruisje. Maar binnen een samengesteld gezin kunnen dat er best wel veel zijn. Mooi als het jou lukt om de lieve vrede te bewaren tussen jou, je partner, jullie ex, zijn kinderen en jullie gezamenlijke kinderen. Toch roepen sommige gebeurtenissen wekelijks veel irritaties op. Heb jij een samengesteld gezin? Dan zul je je in de situaties hieronder best wel kunnen herkennen.

Über

Ophalen, wegbrengen, ophalen, weer wegbrengen..je bent als samengesteld gezin soms net een Über.

Relatie op pauze

Als de kinderen van je partner hun vader weer zien gaat jullie relatie als het ware op pauze want alle aandacht gaat nu naar hen en jij moet wachten tot het weer jouw beurt is.

Steeds nieuwe rol

Na de wisseldag moet je steeds weer opnieuw bepalen wat je rol is. Je bent moeder maar niet hun moeder maar er wordt wel van je verwacht dat je helpt met opvoeden.

Militaire operatie

Vakanties boeken is een militaire operatie. Om van de feestdagen nog maar te zwijgen. Het hangt van de familie van de nieuwe vriend van zijn ex af wanneer je kerst kunt vieren.

Je krijgt er zoveel voor terug…not

De vanzelfsprekendheid dat je al de zorgtaken op je neemt terwijl je daar in feite niks voor terugkrijgt omdat het simpelweg niet je eigen kinderen zijn is soms best vermoeiend.

Ex

Je wordt keer op keer met de ex van je huidige partner geconfronteerd. Is ze beeldschoon is dat bloedirritant! Is ze lelijk dan snap je ook niet hoe hij ooit voor kinderen heeft kunnen kiezen met haar.

Kleine wasjes, grote wasjes

Je bent hele dagen aan het wassen zodat de kinderen hun eigen kleding weer mee kunnen nemen want de kleding die jij had gekocht voor de kinderen van je partner liggen steeds bij hun moeder.

Huis kwijt

Al die factoren waar je rekening mee moet houden, de kinderen moeten wennen aan het wisselen en jij bent voor je gevoel je huis voor een paar dagen weer kwijt. In je nakie door de gang lopen is er weer even niet meer bij.

Buitenspel


Als stiefmoeder of -vader doe je enorm je best, maar tijdens de schoolmusical of oudergesprekken mag je thuisblijven. En op de kerstborrel van school zie je ouders zich afvragen of jij de oorzaak bent van het toentertijd stuklopen van het huwelijk.

Regels

“Bij mama hoef ik niet eerst mijn groente op te eten, bij papa mag ik altijd veel later naar bed, bij mama hoef ik echt nooit af te ruimen…” Op beide plekken gelden andere regels en dat is rete irritant.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites