Waarom de eerste vakantie met je baby eigenlijk geen vakantie is

Tips voor een relaxte vakantie met je baby.

Heerlijk om naar uit te kijken, de eerste vakantie met je newborn. Herinneringen maken, beetje bijslapen, eindelijk even echt tijd met z’n drietjes. Haha in your dreams! Vergeet het maar, zo’n vakantie met een baby is hard werken. Voordat je na het lezen hiervan meteen je vakantie annuleert (as if) hebben wij hier wat tips waarmee je toch een beetje kunt ontspannen.

Voorbereiding

Kijk, tenzij je deze eerste vakantie naar Tanzania gaat, kun je luiers gewoon in de meeste plaatselijke supermarkten kopen. Het is handig om voor bijvoorbeeld de eerste twee dagen luiers mee te nemen in je koffer maar voor de dagen daarna kun je ze gewoon ter plekke kopen. Het bespaart je zoveel ruimte! Die je dan weer kunt gebruiken voor je kleding. Of nee wacht, kleding van de baby..

Koffer

Brengt ons bij een volgende tip, maak het jezelf gemakkelijk en prop als het even kan de kleding van je baby bij jou in je koffer. Het scheelt je zeulen met een extra koffer naast de buggy of kinderwagen die je nu ook mee moet nemen. Die buggy of kinderwagen mag je trouwens tot de gate bij je houden -mits hij uit 1 stuk bestaat- en dat is wel zo handig. En anders kun je de baby ook nog in een draagzak doen en de buggy of kinderwagen inchecken gelijk met de koffers.

Wasknijper galore

Wasknijpers zouden eigenlijk het eerste moeten zijn wat je inpakt voor een vakantie met baby. Want die dingen kunnen ter plekke een echte lifesaver zijn. Denk aan het vastmaken van een hydrofiele doek over je kinderwagen tegen fel zonlicht, of om ‘s avonds het licht in het restaurant te dimmen. En reken maar dat de gordijnen in je appartement net niet lekker sluiten waardoor het ‘s ochtends om 5 uur zo licht in die slaapkamer is dat je baby denkt dat het 12:00 uur is. En dat wil je niet, dus lekker vastzetten die gordijnen zodat er geen kieren meer zijn.

Go With The Flow

Dit is misschien wel de grootste anti-climax van zo’n eerste vakantie: want ook op vakantie gaan de nachtvoedingen en ochtendvoedingen door! Zit je dan, middenin de nacht op een ongemakkelijke harde bank je baby te voeden. Verlangend naar je eigen zachte stoel in je eigen warme huis. Waarom wilde je ook alweer op vakantie? Wij hebben het antwoord. Omdat het ook oprecht heerlijk is om even uit de dagelijkse sleur te worden genomen, ook al gaat die sleur dus op vakantie voor een groot gedeelte gewoon door. Andere omgeving, ander eten, andere geuren, elke dag een zonnetje en blauwe lucht, dat geeft je genoeg energie om er thuis weer even tegen te kunnen. Go with the flow mama!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites