Zo houd je het een beetje gezellig tijdens de slapeloze nachten

Met dit stappenplan kom je er wel.

Je baby huilt, het is middenin de nacht, jij bent moe, je partner is moe en jullie bekvechten over wat nu het beste is om te doen. Slapeloze nachten door een niet doorslapende baby kunnen nogal een wissel trekken op je relatie. De nachten worden er soms niet gezelliger op maar er is licht aan het einde van de tunnel.

Go with the flow

Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan maar de nummer 1 tip is, ‘go with the flow’. Het kost veel meer energie om je er tegen te verzetten dan er maar gewoon in mee te gaan. Met een baby kom je nu eenmaal niet meer aan de nachtrust die je voorheen had, dat komt weer goed maar voor nu moet je daar gewoon mee dealen.

Plan van aanpak

Slaapcoach Susanne Willekes van ‘The Sleepagency adviseert om met je partner een plan van aanpak te maken. “Bespreek met je partner wie er vannacht uitgaat voor de baby en houd je daar dan ook aan. Het is veel prettiger als je allebei weet waar je aan toe bent dan dat je ter plekke moet bedenken wie wat gaat doen. Dat geeft irritaties.”

Ik ben moe-erderder dan jij

Susanne: “Het is geen wedstrijd wie van jullie twee het meest moe is. Voor je het weet sta je boven de huilende baby te ruziën over wie er minder heeft geslapen dan de ander. Accepteer dat je allebei moe bent én dat je allebei je slaap nodig hebt.”

Pak wat je pakken kan

Susanne: “Slaap zodra het kan! Je zou er aan kunnen denken om het volgende schema te hanteren: moeders die borstvoeding geven kolven de melk af en gaan om half negen ‘s avonds naar bed. Je partner geeft rond half elf de laatste fles. Jij geeft de nachtvoeding rond drie uur. En Jullie staan allemaal weer op rond de klok van 7. Zo komen jullie allebei aan minimaal 5 uur aaneengesloten slaap.”

Uitbesteden

Susanne: “Alles wat je kunt uitbesteden, doe dat! Want anders ben je tijdens de uurtjes die voor jezelf zijn en waarin je dus kan uitrusten, alsnog bezig in het huishouden. Dus huur bijvoorbeeld (al dan niet tijdelijk) iemand in die je huis schoonmaakt. Laat iemand anders voor je koken, laat je boodschappen bezorgen, kortom maak het jezelf makkelijk in deze uitputtende tijd.”

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites