Daily Routine met: Lot Keckeis

'Sinds ik elke dag tien minuutjes eerder op sta komen we niet meer te laat.'

Hoe doen die andere moeders dat toch?! Vraag jij je dat ook wel eens af nadat je je door de dag heen hebt gestruggeld? Nou zo dus! Deze keer Lot Keckeis over haar dagelijkse routine. Lot is moeder van Isabel (6), Lucas (4) en Kiki (0). Lot is vlogger en blogger op Dailylot.nl en getrouwd met Philip.

Opstaan: 06:20 uur precies. Als ik er om 06:30 uur uitga moet ik haasten en kom ik op de een of andere manier altijd nét te laat op school.

Ontbijt: ik ontbijt elke dag met yoghurt en havermout. De kinderen eten yoghurt, maiswafels met jam of brood. Baby Kiki eet altijd pap met fruit.

Kleding de avond van te voren klaarleggen: dat heb ik wel geprobeerd maar dat gaf in de ochtend dan toch een strijd dus nu zorg ik dat er setjes in de kast liggen en dan kunnen ze dat zelf uit de kast pakken. Ik bepaal voor mezelf ook pas ‘s ochtends wat ik die dag aantrek.

TV: de kinderen mogen ‘s ochtends gewoon televisie kijken, ik ben niet anti schermen.

Lunchtrommel school: bruin brood of bruine bolletjes en meestal iets van een knijpfruit of knijpyoghurtje erbij in. En ik probeer er ook altijd nog wat tomaatjes of komkommer bij te doen.

Hoe laat de deur uit: 08:00 uur en dan in de herfst/winter altijd met de auto, in de lente/zomer met de fiets.

Thuis: meestal zijn we om 15:00 uur allemaal weer thuis en dan hebben we eerst even een rustig koffiemomentje en kunnen de kinderen vertellen over school.

View this post on Instagram

Vandaag kon ik precies niks goed doen…🌸 alles werd gezien als een wereldprobleem… van gevallen pasta tot aan een enveloppe die niet dichtplakte op de onmogelijke maar gewenste manier🌸 ik ging rechts, moesten we links, ging ik links, moesten we rechtdoor…🌸 de gevraagde melk moest toch water zijn🌸 de gestrikte veters moesten met konijnenoren en NIET ZO!🌸 de sokken moesten over de pyjama broeken… o nee, wacht… ik wil helemaal geen pyjama…🌸 de stiften stonden op de verkeerde plank (blijkbaar hadden die vandaag opeens een nieuwe plek), jassen hoeven ze nooit aan in de winter dus waarom vandaag wel… het water uit de kraan was te koud en ik kook altijd vies eten waardoor ze altijd honger hebben🌸 tot slot had ik ze alle drie tegelijk met een drift bui waarin alles werd geweigerd tijdens ons bedritueel…🌸 weet je wat ik heb gedaan? Ik heb het laten gaan, onvoorstelbaar veel geduld gehad en ik heb ze geknuffeld ook al waren ze hysterisch aan het huilen🌸 en ja, dat is heel vaak tot tien en verder tellen🌸 net liep ik nog even naar boven om te kijken of ze alle drie sliepen en kwam daar twee wakkere oogjes tegen… “mama? Waarom was je zo lief tegen ons? We hebben je wel verdrietig gemaakt he?”🌸 toen schoten de tranen me in mijn ogen… “nee jullie hebben mij niet verdrietig gemaakt vandaag. Jullie hadden mij vandaag juist heel erg nodig en daar ben ik voor. Ik ben niet verdrietig, ik hou van jullie. Al vind ik jullie vrolijke zelf toch wel wat gezelliger, dit is soms ook nodig. Daar groei je van”🌸 inmiddels slapen ze nu alle drie, voor hoe lang is de vraag🌸 als ze maar altijd zullen voelen dat je thuis jezelf mag en kan zijn, vrolijk of boos op de wereld, kom maar hier🌸 hier mag je alles zijn🌸. Nu ga ik ongelooflijk lang douche, pak er extra grote kop thee bij en kus ze zometeen alle drie nog even op hun hoofd🌸 #grootgroeiendoenwesamen #wateendag . . . . . #moederschap #familieleven #moederleven #discoverunder10k #gezin #familieblogger #bloggermama #broerenzus #babyzusje #alleenmaarliefde #opvoeding #opvoeden #ditiswatikzewilmeegeven #trotsopmezelf #zondag #familie #mijnteam

A post shared by Lot Keckeis 🌿 – Lotkeckeis.nl (@lotkeckeis) on

Boodschappen halen of bezorgen: meestal haal ik een keer in de week de boodschappen en als we bijvoorbeeld een feestje hebben dan laat ik het wel bezorgen zodat ik niet met van alles hoef te slepen.

Bedtijd kids: mijn streven is om iedereen om 19:00 uur in bed te hebben maar in de praktijk wordt dat meestal 19:30 uur omdat er nog boekjes en verhaaltjes worden gelezen.

Bedtijd voor jou: te laat, meestal rond half twaalf.

Toprecept: risotto! Ik heb altijd risotto in huis want dat is zo makkelijk te maken en iedereen lust het bij ons in huis. Ik doe er altijd veel groente bij in, daarom zorg ik er ook altijd voor dat ik iets van pompoenblokjes in de vriezer heb liggen.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites