Me-time: boek The First Forty Days

Omdat die 40 dagen zó belangrijk zijn!


Met jonge kinderen is het niet altijd makkelijk om tijd voor jezelf te vinden en maken. Wij hebben voor jou tips, zonder dat je een oppas moet regelen. Meestal dan. Deze week het boek The First Forty Days.

Belangrijke weken

De eerste zes weken na de bevalling (40 dagen dus), zijn extreem belangrijk voor de moeder en baby. Vaak wordt er veel aandacht besteed aan de geboorte, maar niet aan de periode na de bevalling. In dit boek staan handige tips over hoe moeders het best voor zichzelf kunnen zorgen tijdens de kraamtijd en om even op adem te komen na de bevalling.

Voorbereiding

Auteur Heng Ou onderzocht de kraamgewoontes in verschillende culturen. Ze ontdekte dat er vijf elementen zijn die iedere cultuur weer terugkomen. Ze kunnen je inzicht geven en helpen om rustig te wennen aan de nieuwe rol als moeder:

  1. Trek je terug – Haast je niet om zo snel mogelijk na bevalling de buitenwereld weer op te zoeken. Doe wat goed voelt, en knuffel vooral lekker veel met je baby!
  2. Warmte – Volgens tradities is het voor het herstel van je lijf belangrijk om goed warm te blijven. Neem een aantal keer per week een lekker warm bad of een fijne kruik. Wil je jezelf echt verwennen? Neem dan een heerlijke hot stone massage!
  3. Hulp ­– Vroeger zorgde je omgeving voor jou na de bevalling. Nu is de kraamverzorgster een fijne start, maar veel vrouwen staan er daarna alleen voor omdat manlief vaak ook snel weer aan het werk moet. Vraag daarom gewoon hulp van familie en vrienden, ook al is iedereen tegenwoordig altijd druk! Er is altijd wel iemand die je wilt helpen (al is het alleen maar om de baby te bewonderen!)
  4. Rust – Blijf zoveel mogelijk in je bed liggen. Natuurlijk moet je doen wat je zelf wilt en waar je je goed bij voelt, maar luister naar je lijf en begin bijvoorbeeld niet te snel met huishoudelijke klusjes.
  5. Rituelen – Mooi: in veel traditionele culturen markeren ze de overgang van vrouw naar moeder met een ritueel. Schrijf bijvoorbeeld je geboorte verhaal op als aandenken of herinnering.

Recepten

Van moderne moeders wordt vaak verwacht dat ze na de geboorte van het kind gewoon weer ‘door gaan’. En dat terwijl het zo belangrijk is om even goed bij te komen en goed voor jezelf te zorgen deze 6 weken! Daarom staan er 60 eenvoudige recepten in – van soep tot snacks- om de eerste 40 dagen relaxed door te komen. Deze praktische, inspirerende gids is een aanrader voor nieuwe moeders én mommy’s to be!

The First Forty Days – Heng Ou & Amely Greeven 20,99,-


tagged in boek, metime
Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites