Goed smeren kun je leren

Met deze tips smeer je je kindje goed in!

De huid van je kindje is gevoelig en verbrandt snel. Pas dus op met zonlicht en smeer op tijd en regelmatig. Juist op momenten dat je er wellicht niet aan denkt zoals bij het fietsen of wandelen vangen kinderen ongemerkt veel zonnestralen op. Het KWF heeft belangrijke smeertips die we graag met je delen.

5 smeertips: 

  • Gebruik voor kinderen een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor van minstens 30.
  • Smeer je kind(eren) ’s ochtends in, na het tandenpoetsen bijvoorbeeld. Zo wordt het onderdeel van de routine en kan de crème goed intrekken. 
  • Herhaal het smeren iedere 2 uur. Smeer ook opnieuw wanneer je kindje uit het water komt, is afgedroogd of heeft gespeeld en gezweet. 
  • Is insmeren een struggle? Maak van het insmeren een spelletje. Zet stipjes op armen, benen of gezicht en laat je kindje de stipjes met elkaar verbinden.  Of smeer elkaar in. 
  • Weinig tijd of heeft je kindje geen zin in een spelletje? Laat je kind met de dop van de zonnebrandcrème spelen of geef ze een tussendoortje ter afleiding. 

Hoeveel smeren

Je hoeft kinderen niet met specifieke kinderzonnebrand in te smeren. Kijk welk product je fijn vindt en hoe je kindje daarop reageert. Gebruik minstens factor 30 of 60 en houd baby’s helemaal uit de zon. Elke 2 uur smeren is echt een must.  Anders is je kindje niet optimaal beschermd tegen de zon. Waterproof of waterresistant geeft aan dat de zonnebrandcrème tijdens het zwemmen beter op de huid blijft zitten. Maar betekent niet dat de crème de hele dag blijft zitten. Na het zwemmen moet je opnieuw smeren. Houd er rekening mee dat de beschermingsfactor omlaag gaat als je te dun smeert. Smeer dus dik. Volgens het KWF: Gebruik minimaal 7 theelepels per smeersessie. Gebruik 1 theelepel crème voor gezicht en hals, 2 voor armen en schouders, 2 voor borst, buik en rug , 2 voor benen en voeten.


Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites