Let’s Go: de pluktuin

Verser kan niet: zelf fruit en groente plukken!

Ga fruit, groente en bloemen plukken in de pluktuin! Dat kan bijvoorbeeld bij Pluktuin Het Platteland in Putten. Kinderen zijn daar van harte welkom, maar moeten wel onder toezicht van een ouder of opa of oma plukken. Voor de allerkleinsten is er een zandbak om in te spelen.

Groente, fruit en bloemen

Er staan krijtborden waarop de groente en fruit staan die op dat moment te oogsten zijn. Aan de rode boerenzakdoeken zie je welke veldjes in de groentetuin en bij de fruitbomen geschikt zijn om van te plukken. Naast fruit en groente kun je er ook bloemen plukken. Dat doe je op de aangegeven plekken, met een schaar.

Biologisch

Alle groenten en fruit worden op natuurlijke wijze geteeld vanuit biologisch zaad. Er wordt met de hand gewied en voor de bemesting wordt gebruik gemaakt van hun eigen schapenstalmest. 

Brocante

In de shop van de pluktuin vindt je heel veel brocante. Het aanbod varieert elke week: meubeltjes, vintage, verlichting enz. Daarnaast organiseren ze elke eerste zaterdag van de maand een themaverkoop.

But first… koffie

Uiteraard is er ook een terras waar je fijn koffie kunt drinken met zelfgemaakte thee en ander lekkers. Er worden ook high tea’s georganiseerd. Daar moet je wel even voor reserveren. In de omgeving kun je overigens ook wandelen op bijvoorbeeld het Norderpad of het Hoeverveldpad.

View this post on Instagram

Onze zonnetjes tussen de zonnebloemen!

A post shared by ✿ Pluktuin "Het Platteland" (@pluktuinhetplatteland) on

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites